Blog-CS

Radaroví pacifisti nebo užiteční idioti?

Možná jsem jen nepozorný hlupák a naivka, ale není mi jasné, proč všichni ti halasní odpůrci základny, radarů, raket a Ameriky nechtějí vidět jasná fakta. Rád si to nechám vysvětlit.

Generálové z Ruská nám opakovaně řekli, že na raketovou obranu nemáme ani myslet, že na nás zamíří nukleární zbraně a že budeme cílem. Opakovali, že základnu zničí leteckým úderem, že jsou schopni to udělat jak nuklearnima raketama tak letectvem. Oproti tomu si nějak nevybavuju, že by nám vyhrožovali vyhlazením američtí generálové, že by nás vydírali, že by strašili, že, odmítneme-li, zamíří na nás rakety z Německa a z Anglie nebo že nás promění v prach, nepřijmeme-li jejich nabídku. Pouze se už před lety slušně dotázali naší vlády, tehdy vedené soudruhy z ČSSD, zda o tom vubec máme zájem jednat.

Zároveň mi asi nějak vynechává paměť, ale nevzpomínám si, že by se nás po těch otevřených Ruských výhrůžkách zastal být i jen jediný z našich 'přátel' z EU, z našich ochránců v OSN anebo z našich takzvaných eurospojenců v NATO.

Je mi jasné, že našim věčným protektorům z Němec a slovanským bratrům z Ruska příšerně vadí možnost, že by bylo Polsko a Čechy dlouhodobě samostatné a nezávislé, vždyť oni by se nás tak rádi zase ujali, jenže ta hloupá základna, ta by to mohla tak nějak, hmmm, zkomplikovat, že?

A to už úplně odhlédnu od toho, jaká parta šmejdů za 'nás' mluví ve sdružení Nezakládám. Musí být fakt k popukání vidět pokupě všechny ty socialisty, komunistickou mládež, anarchisty, ekologisty, globální oteplence, muslimy, genderově okované slepice…dal bych den života za to, vidět jak mírotvorné ekofeministky diskutují se sdružením palestinských 'studentů' v Čechách o nejvhodnější velikosti oblázků pro kamenování znásilněných žen…

Shrneme-li si to, ruští generálové opakovaně tvrdí, že radar je pokus o provokaci a vyhrožují NASMĚROVÁNÍM SVÝCH NUKLEÁRNÍCH RAKET na naše území…Ať mi někdo z odpůrců radaru vysvětlí, v čem se to liší od 'spravedlivého' rozhořčení Říšského Kancléře nad provokativním budováním betonových opevnění hluboko v československém vnitrozemí. Byl by i dnes takový mírový aktivista ve shodě s panem Hitlerem, s tvorem sociálně citlivým k potřebám německých dělníků? Take by betonove opevnění 'oprávněně' nazval přípravou na válku a jeho propagátory válečnými štváči?

P.S. Úmyslně neřeším technické aspekty radarů, protiraketové obrany (PRO) a celého systému. Byl bych asi nutně trochu zaujatý, protože se o tyhle systémy zajímám jak ve volném čase tak i pracovně a něco málo o nich vím. Vzhledem k práci, kterou ted dělám, bych asi ani nesměl zveřejnit vše, co o sytemech PRO vím. Máte-li zájem, můžu někdy příště najit pár technicko-vojenských aspektů a vyvratit nektere myty.

P.P.S. Debata je tedy spíše o tom, že máme přijmout nějaké rozhodnutí a jedna že stran nás slušně žádá a vyjednává, zatímco druhá nezklamala a otevřeně nám vyhrožuje agresí. Rozhodneme se stejně zbaběle jako vždy???

P.P.P.S. Zkusme debatovat jako lide a ne jak sprosty a vztekly dobytek, prekvapme sami sebe. A ne, opravdu si nemyslim, ze Amerika je dokonala, bezchybna a perfektni. Takovy idealni system neni nikde.

Jirka Čech – 4. 4. 2007 22:41 – Komentáře (2)

Starší příspěvek: Moudra starších a rozumných lidí - 3. 2. 2007

Novější příspěvek: Náš rozpočet aneb jak funguje Universita v Americe - 10. 8. 2007

Archív všech příspěvků