Blog-CS

Uzasna Kanada

10.4.2004

V Ottawe uz jsem jako doma a Kanada jako zeme se mi libi cim dal vic, je proste uzasna, asi jsem se zamiloval, protoze to jinak neni normalni. Zaclo tu trochu jaro, uz neni pod bodem mrazu, vsechno se zelena a kvete. Protoze je velikonocni patek a pondeli, mam ted 4 dny volna v kuse, premyslim, co podniknout. Prochodil jsem mesto a okoli parlamentu, je to parada, protoze Te pusti az dovnitr, dokonce maji v okoli parlamentu normalni domy, nic superturistickeho ani predrazeneho pro papalase. Na kazdem kroku je videt, ze parlament je tu pro lidi a ne naopak.

Straslive se mi libi mistni smesice kultur, v ByWard Market jsem byl dnes poobedvat a v jednom baraku je vedle sebe cinska, indicka, italska, japonska, francouzska a vubec vselijaka kuchyne, to vse prolozeno kanadkymi specialitami, taky jsem nakoupil nejake darky pro synovecky, javorovy sirup, vlajecky a tak. Poprve v zivote jsem ochutnal Sushi, docela to slo. Vcelku se mi libilo mistni valecne muzeum a hned vedle nej je Statni Mincovna, delaji se v ni i ceske mince(!) Taky jsem si v ni zvednul v ruce zlatou cihlu – poprve v zivote, samozdrejmne jsem cekal, ze bude tezka, ale byla jeste o dost tezsi :-) a byl to super pocit, drzet v ruce 18 kg zlata. Mistni je pry nejcistsi na svete.

Byl jsem tu v kine, docela dobra detektivka, Taking Lives se to jmenovalo a taky na prohlidce vezeni, Ottawa pry byla nekdy v predminulem stoleti nejnebezpecnejsi mesto Ameriky, bez fungujici policie, bez vezeni, zcela pod nadvladou (irskych) gangu. Jestli chlastali jen zpulky tak jako Rob, nechapu jak mohli neco ovladat.

Taky se uz pomalu trochu tesim domu, je sobota a ve stredu v noci budu v Houstonu a ve ctvrtek ve Stuttgartu.

Jirka Čech – 10. 4. 2004 08:20 – Komentáře (2)

Starší příspěvek: Ottawa – Welcome to Canada - 4. 4. 2004

Novější příspěvek: Muzeum Civilizaci - 11. 4. 2004

Archív všech příspěvků