Blog-CS

Elegantni reseni otazky piratu:

Jak jste si asi všimli, se zlepšením počasí v oblasti Rohu Afriky se opět zvýšil počet pirátských útoku na neozbrojené civilní lodě. Klasickym úlovkem pirátů je loď s darovanymi potravinami a s humanitární pomoci, jako byla Maersk Alabama, plující pod americkou vlajkou a s americkou posádkou do nejake africke prdele.

Díky typicky americké aroganci a kulturní necitlivosti však tentokrát kovbojska posádka unilateralne sáhla k násilí (jak typické, že…) a přemohla společensky vyloučené a belochy diskriminované piráty. Evropska Uhnije se musi tvrde postavit tomuto arogantnimu unilateralismu. Amerika neni svetovy cetnik. Kdo jim dal pravo napadat somalske rybare? Je treba rict jasne NE vojenskym akcim, vzdyt by mohlo by dojit i k urazum a mozna i smrtelnym!

Proto Vám nabízím alternativni řešení pirátské otázky.

Bylo by dobre začít "romanticke" pirátství na rohu Afriky zahrnout dotacema, regulovat a řídit. Promptne zavest kalasnikovne. Krize neni legrace. Udělat pro piraty speciálního komisaře v Bruselu, komisi, podkomisi, par vyboru a štědrou rozpočtovou kapitolu.

Komisař Spidla by mohl žádat vypracování dočasne směrnice na ochranu sezónních pracovníků v pirátství před skodlivym slunečním zarenim.

Zavest jim skoleni bezpecnosti prace, povinnou certifikaci, tabulky na povolené přesčasy, na práci v noci, o víkendu, na zkušební dobu a taky odbory. Dusledne kontrolovat kvoty na podil zen a buzezantu v piratskych posadkach.

Kazdý ví, že když je něco dotovaného a řízeného státem či úřadem, funguje to buď blbě nebo vůbec, takže takto bychom pirátům zasadili smrtelný úder….a zcela politicky korektne!

Jirka Čech – 15. 4. 2009 00:18 – Komentáře (2835)